• Coś więcej... Archiwum
  • Zmiany na forum

Tu trafiają tematy przestarzałe lub wymagające poprawienia.

Zmiany na forum

Postprzez Smoog » Wt, 1 czerwca 2010, 15:58

Idea PoMęsku to bycie największym forum dla mężczyzn w internecie. Na razie dość dobrze nam idzie jednak widzę że w pewnych środowiskach mamy bardziej opinię forum młodzieżowego. zamierzam powrócić do korzeni i odzyskać dawną świetność. Jednak żeby do tego doszło konieczne będą zmiany, estetyczne jak i te optymalizujące forum. Poniżej lista zmian, które na pewno będą miały miejsce w najbliższym czasie.

• [przekresl]Zmiana hostingu. Już chyba wybrałem, będzie to glowanet.pl. Oferują bardzo dużo i prawie 100% uptime. Jeżeli macie jakieś inne propozycje to zapraszam piszcie w postach.[/przekresl]
    • [przekresl]Optymalizacja forum. Forum będzie zainstalowane od nowa (phpBB3 3.0.7 SEO) jest do specjalna wersja, która poprawia indeksowanie. Zostanie wyczyszczone z wszelkich modyfikacji, a następnie zostaną wgrane tylko te najpotrzebniejsze.[/przekresl]
    • [przekresl]Selekcja modyfikacji. Na forum mamy wiele niepotrzebnych modów, które tylko zaśmiecają bazę (np. galeria) zostaną usunięte a na ich miejsce pojawią się inne, bardziej przydatne.[/przekresl] Sama galeria oczywiście zostanie (wzbogacona o odtwarzacz wideo) jednaj będzie miała zupełnie inną formę.
    • [przekresl]Zmiana stylu forum. Jak wile osób trafnie zauważa nasz styl jest zbyt krzykliwy jak na męskie forum. Zostanie całkowicie zmieniony. Nowy styl będzie się opierał na tym: http://www.phpbb.com/styles/demo/3.0/?style_id=985
      Oczywiście zostanie on specjalnie zmodyfikowany i przystosowany na potrzeby naszego forum.[/przekresl]
    • [przekresl]Nowy układ działów. Zmieniony zostanie także obecny układ działów. Niektóre działu znikną, niektóre zostaną bardziej skompresowane oraz zostaną dodane nowe działy. Swoje propozycje również w tym temacie, zostaną uwzględnione.[/przekresl]
    • Kampania reklamowa forum. Kiedy wszystkie powyższe zmiany zostaną wprowadzone, rozpoczniemy gwałtowną kampanię reklamową w sieci i poza.
    • [przekresl]Blog forum. Blog forum zobaczymy w zupełnie nowej odsłonie. Będzie w pełni zintegrowany z forum. Przemodelowany i zarządzany przez skrypt forum, bez potrzeby przełączania pomiędzy skryptami.[/przekresl]
    • [przekresl]Wasze pomysły. To będzie zapewne ostatnia odsłona forum. Następna pewnie za dość długi okres czasu. Piszcie w tym temacie co chcielibyście zmienić.[/przekresl]
    • Sklep forumowy. Mamy zamiar utworzyć forumowy sklep z gadżetami. Będzie w nim obowiązywała forumowa waluta, którą będziemy zbierać przez pisanie postów, artykułów i za udział w konkursie.
    • Wgranie dodatkowych modyfikacji. Planuje dogranie jeszcze kilku modyfikacji, mających na celu poprawienie jakości obsługi forum.
    Bystry mężczyzna + bystra kobieta = romans, bystry mężczyzna + głupia kobieta = miłość.
    Głupi mężczyzna + bystra kobieta = małżeństwo, głupi mężczyzna + głupia kobieta = ciąża.
    Smoog
    Weteran PoMęsku

Administrator

Status związku: zajęty
    Punkty reputacji: 409

Reklama

Reklama na forum

Re: Zmiany na forum

Postprzez Blackhawk » Pt, 4 czerwca 2010, 15:40

Według mnie Cypek trzeba by było zrobić porządki z co niektórymi na tym forum m.in. z wilk073. Koleś na swojej stronce informacyjnej "o sobie" pisze :

Jeśli najdzie mnie, jak ja to nazywam “CHĘĆ TWÓRCZA” to napiszę sporo ciekawych i wciągających tematów na forum.

jeżeli te 8 postów napisane do tej pory (do dnia 04.06.10 do godz. 16:40) uważasz kolego za twórczość to gratuluję !!
    Wydaje mi się że jest to koleś z "łapanki" który tylko dużo gada mało robi, rzadko przebywa na forum. Wkur**a mnie niesamowicie takie przechwalanie się a potem w praniu wychodzi kto jaki jest naprawdę.
    Adminom radzę odstrzelić typa bo jest nam tu niepotrzebny.

Proszę o nieusuwanie tego posta niech on zostanie jako przykład dla tych co by dużo chcieli w zamian za to że nawet posta raz na tydzień nie potrafią napisać, a pchają się do różnych funkcji na forum.
    [center]www.mega-sport.info - największe forum sportowe w Polsce[/center]
    Blackhawk
    Weteran PoMęsku

User

Punkty reputacji: 110

Postprzez Smoog » Pt, 4 czerwca 2010, 17:06

Spoko na razie nie miałem czasu, ale teraz już się biorę za to forum, kolega timusziomek będzie się zajmował wprowadzaniem zmian i przeprowadzaniem modyfikacji, dlatego ma uprawnienia admina na ten czas. Tak jest ponieważ mam mało czasu i tym razem nie wprowadzę tych zmian sam. A czas nas goni. Dawajcie śmiało propozycje.
    Bystry mężczyzna + bystra kobieta = romans, bystry mężczyzna + głupia kobieta = miłość.
    Głupi mężczyzna + bystra kobieta = małżeństwo, głupi mężczyzna + głupia kobieta = ciąża.
    Smoog
    Weteran PoMęsku

Administrator

Postprzez Blackhawk » Pt, 4 czerwca 2010, 17:17

Jakby tak zrobić dział handel: sprzedam/kupię/zamienię ? Myślę że dobre by to było. Albo Ogłoszenia: szukam pracy/dam pracę/wykonam/wynajmę itp. ?
    Blackhawk
    Weteran PoMęsku

User

Postprzez Smoog » Pt, 4 czerwca 2010, 18:03

Ok dobry pomysł. chciałbym też zmienić nazwę działu Hobby żeby była bardziej uniwersalna, żeby dodać tam np. Giełde czy właśnie oferty pracy, ale nie mam pomysłu, może wy macie?
    Smoog
    Weteran PoMęsku

Administrator

Postprzez Blackhawk » So, 5 czerwca 2010, 12:24

Wydaje mi się nazwa OGŁOSZENIA byłoby wystarczająco dobre, a hobby można zrobić jako poddział (subfora) w hyde parku. Zamiast hobby mogło by być ZAINTERESOWANIA

Dział OGŁOSZENIA a w nim subfora: dam pracę, szukam pracy, wynajmę, zamienię, sprzedam, kupię.

Można by też zrobić dział OFERTY TOWARZYSKIE(żeby nie robić z forum tasiemca mogło by się to znależć w dziale OGŁOSZENIA) a w nim subfora: pan pozna panią, pani pozna pana, pani pozna panią, pan pozna pana hehehe :D chociaż zdaję sobie sprawę z tego że musiałoby to być raczej forum dla mężczyzn i kobiet czyli osobne działy dla kobiet musiały by też się na forum znaleźć.

Cypek decyzja i tak należy do Ciebie. <ok>
    Blackhawk
    Weteran PoMęsku

User

Postprzez Smoog » So, 5 czerwca 2010, 21:03

Rozpatrzę to, czekam na więcej :P
    Smoog
    Weteran PoMęsku

Administrator

Postprzez Smoog » Wt, 6 lipca 2010, 14:38

Jak zapewne zauważyliście na forum wiele się zmieniło. W najbliższym czasie planujemy jeszcze rozbudowę stylu i zmianę serwera. Bardzo proszę teraz o wasze propozycje co należałoby zmienić. To ważne dla mnie. Liczę na sporo ciekawych pomysłów.
    Smoog
    Weteran PoMęsku

Administrator

Postprzez magdalenka156 » So, 10 lipca 2010, 09:57

No to dział motoryzacja ogólnie, rozmowy o polskich drogach i innych pierdołach...
    a dwa to dział wyłącznie dla kobiet, żeby tu dyskryminacji nie było czuć bo widać panny też tu są, a dzięki temu zobaczycie panowie jakie zdanie mają kobiety na pewne sprawy, może to wam się kiedyś przydać....
    Królowa swojego losu, księżniczka własnej bajki.
    magdalenka156
    Stały użytkownik

User

Punkty reputacji: 0

Postprzez FooocH » Wt, 13 lipca 2010, 18:45

Ja trzymam kciuki za to, żeby wszystko się udało. Mogę banerek dać na swojej stronce, tylko prosiłbym o dane :D
    FooocH
    Czasami na forum

User

Punkty reputacji: 0

Postprzez Smoog » Wt, 13 lipca 2010, 22:53

edytowałem pierwszy post. Przekreślone to wykonane, już.
    Smoog
    Weteran PoMęsku

Administrator

Powrót do Archiwum