Walka polskiego strongmana, Mariusza Pudzianowskiego i mistrza olimpijskiego w Judo z 1996 roku, Pawła Nastuli nie odbędzie się we wrześniu tego roku jak wcześniej planowała Federacja KSW.
Organizacja starała się do niej doprowadzić negocjując ze sztabem Pawła Nastuli od kilkunastu tygodni. Ten przewidując wycofanie się Mariusza Pudzianowskiego z wrześniowego terminu walki przesłał swoje kategoryczne stanowisko w odniesieniu do planowanej walki i jej terminu. Okazało się, iż faktycznie strongman po porażce w USA z Timem Sylvą uznał, że musi jeszcze sporo poprawić w swoim warsztacie, by być gotowym do takiego starcia.
Rozwiązaniem dla Nastuli może być start na październikowej gali Bushido Poland, którą organizuje litewski promotor Donatas Simanaitis w Polsce. Jest on jest jednym z najlepiej ustosunkowanych managerów w Europie i ma oficjalne namaszczenie potężnej japońskiej grupy FEG. Współpracuje też z amerykańską Strikeforce, będącej numerem dwa na świecie pośród organizacji MMA. Według informacji, do których dotarł fightsport.pl planuje on sprowadzenie i występy w Polsce Satoshi Ishii - aktualnego mistrza olimpijskiego w Judo z Japonii, który przeszedł do MMA i na razie chce walczyć poza Japonią. Innym rozwiązaniem jest walka rewanżowa z Aleksandrem Jemelianenko, który jest w dobrych relacjach z MMA Bushido z Litwy. Będący ponownie w dobrej formie Nastula zapewne otrzyma szybko ofertę. Byłoby to z korzyścią dla niego i fanów, którzy nie mieli okazji widzieć jego walki w MMA w Polsce.
Źródło: onet.pl
[center]www.mega-sport.info - największe forum sportowe w Polsce[/center]
Widzieliście walke Nastuli z Emelianenko? Jak nie to włączcie na youtube. Wtedy będziecie wiedzieć czemu Pudzian nie ma szans ;) Pudzian to krótkodystansowiec a Nastula to wojownik ;)
"Co masz zrobić jutro zrób dzisiaj, co masz do zrobienia dzisiaj zrób teraz".
Nawet nie widziałem ze z nim walczył...zaraz lukne a Emalianienke znam od lat...znaczy hheee nie prywatnie i typ jest niezły... ..ano tylko ze to jego brat chyba...
Nie bede sie sprzeczal czas pokaze. Tak czy inaczej atrakcja bedzie napewno we wrzesniu walka Adamka z Kliczko...zapowiadaja ze sie odbedzie...moze byc ciekawie..
Na dniach Adamek ma podpisać dwa kontrakty z tego co słyszałem ;) w kwietniu ma być pierwsza walka (najprawdopodobniej w Katowicach) nie wiem z kim, a druga we wrześniu z Kliczko właśnie :) tyle pamiętam z serwisu informacyjnego RMF fm z godziny 2 nad ranem dzisiaj :D
"Największym przegranym jest ten, kto nie podejmuje walki."
"Nie bój się dużego kroku - dwoma małymi przepaści nie przeskoczysz."
Myślę, że ta walka będzie należeć do tych, o których mówi się przez lata po ostatnim gongu. Nazwisko Adamka coraz więcej znaczy i czuję, że jeśli wygra z jednym Kliczko, to drugi też będzie chciał spróbować szczęścia z nim na ringu. Będzie trzeba tą walkę obejrzeć ;D bo szykuje się prawdziwe widowisko sportowe :)
"Największym przegranym jest ten, kto nie podejmuje walki."
"Nie bój się dużego kroku - dwoma małymi przepaści nie przeskoczysz."