• Porady Trudne tematy
  • Częsty seks

Masz jakiś wstydliwy problem? Coś nie daje Ci spokoju? Napisz tutaj, nasi eksperci podpowiedzą Ci co zrobić.

Częsty seks

Postprzez domeniko » N, 4 kwietnia 2010, 18:46

Czy częsty seks jest grzechem ? Bo jedni mówią że tak drudzy że nie. Czy częste uprawianie seksu grozi jakimiś skutkami ?
    domeniko
    Często na forum

User

Punkty reputacji: 0

Reklama

Reklama na forum

Re: Częsty seks

Postprzez Mikardiona » N, 4 kwietnia 2010, 19:43

Hm to zależy od tego czy seks postrzegasz jako grzech w ogóle. Bo wg kościoła seks poza małżeństwem to grzech . . . ale wiadomo każdego może ponieść i wtedy trochę inaczej się na to patrzy. Jeżeli natomiast robisz to świadomie, nie ważne czy z jedną czy z różnymi osobami to wtedy to już inna sprawa . . . inaczej przeżywa się wtedy spowiedź ... bo każda spowiedź daje nam szanse na nowo by nie popełniać danego grzechu ... szanse poprawy itp itd

ale przede wszystkim to kwestia sumienia każdego z nas ...
    niektórzy po prostu to robią i mają to gdzieś, innych zaczyna męczyć sumienie i nie wiedzą co robić, u kolejnych to po prostu się dzieje i czasem żałują a czasem nie ...
    Czasem po prostu nie da się oprzeć ... i najpierw się robi a potem myśli :P

takie jest moje zdanie ...
    Mikardiona
    Często na forum

User

Postprzez domeniko » N, 4 kwietnia 2010, 19:49

Mikardiona napisał(a):Hm to zależy od tego czy seks postrzegasz jako grzech w ogóle. Bo wg kościoła seks poza małżeństwem to grzech . . . ale wiadomo każdego może ponieść i wtedy trochę inaczej się na to patrzy. Jeżeli natomiast robisz to świadomie, nie ważne czy z jedną czy z różnymi osobami to wtedy to już inna sprawa . . . inaczej przeżywa się wtedy spowiedź ... bo każda spowiedź daje nam szanse na nowo by nie popełniać danego grzechu ... szanse poprawy itp itd

ale przede wszystkim to kwestia sumienia każdego z nas ...
    niektórzy po prostu to robią i mają to gdzieś, innych zaczyna męczyć sumienie i nie wiedzą co robić, u kolejnych to po prostu się dzieje i czasem żałują a czasem nie ...
    Czasem po prostu nie da się oprzeć ... i najpierw się robi a potem myśli :P

takie jest moje zdanie ...

dzięki za odpowiedz .

A czy częsty seks sprawia ze bolą nas części ciała kub są jakieś skutki ?
    domeniko
    Często na forum

User

Postprzez Smoog » N, 4 kwietnia 2010, 19:49

Więc jest tak. W wierze katolickiej seks poza związkiem małżeńskim to grzech. Bez względu na to jak, gdzie i z kim. Tu oczywiście każdy robi odstepstwa bo do ślubu jeszcze daleko, a każdy chce i lubi. :P Co do cześtego uprawiania seksu, opnie są różne. Seks jak każdy inny wysiłek fizyczny jest dobry i zdrowy. Jednak naaużywanie może sprowadzać się do zaburzeń psychicznych, np. utrudniających erekscję czy zaburzających stan podniecenia. Są to jedak przypadki ekstremalne. Ogólnie częsty seks nie jest szkodliwy.
    Bystry mężczyzna + bystra kobieta = romans, bystry mężczyzna + głupia kobieta = miłość.
    Głupi mężczyzna + bystra kobieta = małżeństwo, głupi mężczyzna + głupia kobieta = ciąża.
    Smoog
    Weteran PoMęsku

Administrator

Status związku: zajęty
    Punkty reputacji: 409

Postprzez Mikardiona » N, 4 kwietnia 2010, 20:03

Hm czy są jakieś skutki hmm nie wydaje mi się, żeby seks mógł powodować ból jakiejś części ciała . . . no chyba że robi się to w jakiś ekstremalnych warunkach lub w ekstremalnej pozycji hehe :P Seks to wysiłek fizyczny, czyli tak jakby sport ... może potrzebne jest trochę czasu żeby wyrobić kondycję, jeżeli faktycznie coś boli . . . ciężko mi powiedzieć, serio ...

Cypek napisał(a): Tu oczywiście każdy robi odstępstwa bo do ślubu jeszcze daleko, a każdy chce i lubi. :P

Tutaj się z Tobą nie zgodzę ... nie każdy :P znam pary , które trzymają się z tym do ślubu . . . ale są to osoby, które walczą z tym siłą modlitwy...a to głównie dlatego , że nie jest to takie łatwe powstrzymać się:P każdy z nas o tym wie, prawda?:>

głównie jest to decyzja kobiety, ale zdarzają się też faceci, dla których ważniejsze jest życie w oczekiwaniu, bez popełniania tego grzechu ( dla niektórych to jest grzech, dla innych nie) ...
    Zdarza się też, że ludzie współżyją a potem dochodzą do wniosku, że chcą żyć w czystości i oczekiwać do ślubu ... i faktycznie niektórym się udaje :)

Kobiety wiadomo inaczej do tego podchodzą, ponieważ dla niektórych dziewictwo to skarb, które oddaje się temu jednemu jedynemu ...

:) Takie właśnie mam zdanie na ten temat ...
    nie jestem święta, przyznaję się . . .
    Bo czasem jest to siła z którą ciężko walczyć ....
    Mikardiona
    Często na forum

User

Postprzez Smoog » N, 4 kwietnia 2010, 20:08

No tak racja. Chodziło mi bardziej o ogól społeczenstwa. Dzisiaj naprawde niewiele osób czeka.
    Bystry mężczyzna + bystra kobieta = romans, bystry mężczyzna + głupia kobieta = miłość.
    Głupi mężczyzna + bystra kobieta = małżeństwo, głupi mężczyzna + głupia kobieta = ciąża.
    Smoog
    Weteran PoMęsku

Administrator

Postprzez Mikardiona » N, 4 kwietnia 2010, 20:09

No spoko :) :) :) Ogół to ogół...ale są wyjątki które zdarzają się coraz częściej :)
    Mikardiona
    Często na forum

User

Postprzez domeniko » N, 4 kwietnia 2010, 20:10

Mikardiona napisał(a):
    a to głównie dlatego , że nie jest to takie łatwe powstrzymać się:P każdy z nas o tym wie, prawda?:>

Właśnie, nie jest to takie łatwe. Ja zawsze nie wytrzymuje . Tylko raz mi się zdarzyło powstrzymać
    domeniko
    Często na forum

User

Postprzez Mikardiona » N, 4 kwietnia 2010, 20:42

Właśnie, nie jest to takie łatwe. Ja zawsze nie wytrzymuje . Tylko raz mi się zdarzyło powstrzymać

Podobno to jest tak, że najlepsza na to jest szklanka wody użyta wiadomo w jaki sposób szklanka wody zamiast:P hehehe

A tak na poważnie to jeżeli mam być szczera to Faceci zawsze chcą i w sumie mają do tego prawo, a dlaczego?

Bo to Kobieta powinna ich powstrzymywać . . . Kobieta w w takich sytuacjach jeżeli tego nie chce nie powinna tracić głowy i powstrzymać to . . .
    A co najgorsze, że jeżeli Kobieta już się zdecyduje , albo po prostu jest taka że seks to dla niej chleb powszedni to gdy Facet chce się opanować to od razu zaczynają lecieć w jego stronę różne negatywne komentarze :/

No ale jeżeli Facet chce przestać to po prostu powinien unikać takich sytuacji, w których ...jeżeli się zjawi nie będzie się mógł powstrzymać . . . tyle mogę powiedzieć . . .

Ja wiem jak w moim ostatnim związku :/ pod koniec ciężko było się powstrzymać, ale powiedziałam sobie , że to i tak nie przetrwa i nie chcę tego . . . i jakoś dałam / daliśmy radę ... chociaż wiadomo ... byliśmy w ciemnym miejscu w samochodzie ... więc mogło się stać wszystko . . .
    i teraz się cieszę z tego ... bo nienawidzę tego Padalca:P hehe nie byłby tego wart i tyle . . . bo chciał mnie tylko wykorzystać i po części wykorzystał . . . no ale dobra nie o tym ten temat :)

Nie chcę, żeby wyszło, że się mądrze :) po prostu tak to czuję . . . bo gdybym w pewnym momencie nie powiedziała : akurat tego nie możesz dostać . . . to bym teraz o wiele bardziej tego żałowała . . .

[edit]Gosi@czek18[/edit]
    Mikardiona
    Często na forum

User

Postprzez Gosi@czek » Wt, 6 kwietnia 2010, 07:06

Ja ostatnio założyłam się z chłopakiem że zrobię tak że nie będzie się mógł powstrzymać i mi nie odmówi. hehehehe No i oczywiście wygrałam ten zakład. Chłopak nie miał przy mnie szans. Na początku się bronił, ale szybko się poddał.

A co do częstego seksu to im więcej damy facetowi, tym więcej będzie chciał i mniej nas szanował. Takie moje zdanie.
    [center]"Czuł się, jakby byli kochankami od początków wszechświata, od zarania pierwszej
    gwiazdy w przedwiecznym mroku. To było coś niezwykle pierwotnego i głęboko
    zakorzenionego w jego duszy. Kiedy poczuł, jak krew spływa do ust Eleny, musiał wtulić
    twarz w jej włosy, żeby stłumić krzyk A potem szeptał jej szalone słowa o tym, jak bardzo ją kocha i że nigdy już się nie rozstaną. A potem zabrakło mu słów...."
    [/center]
    Gosi@czek
    Stały użytkownik

User

Mój automibil: VW Golf 3 cabrio

Postprzez Smoog » So, 17 kwietnia 2010, 21:50

Tak jest zawsze i ze wszystkim. Ciężko zdobyte i zapracowane smakuj najlepiej :)
    Smoog
    Weteran PoMęsku

Administrator

Powrót do Trudne tematy