Mikardiona napisał(a):Hm to zależy od tego czy seks postrzegasz jako grzech w ogóle. Bo wg kościoła seks poza małżeństwem to grzech . . . ale wiadomo każdego może ponieść i wtedy trochę inaczej się na to patrzy. Jeżeli natomiast robisz to świadomie, nie ważne czy z jedną czy z różnymi osobami to wtedy to już inna sprawa . . . inaczej przeżywa się wtedy spowiedź ... bo każda spowiedź daje nam szanse na nowo by nie popełniać danego grzechu ... szanse poprawy itp itd
ale przede wszystkim to kwestia sumienia każdego z nas ...
niektórzy po prostu to robią i mają to gdzieś, innych zaczyna męczyć sumienie i nie wiedzą co robić, u kolejnych to po prostu się dzieje i czasem żałują a czasem nie ...
Czasem po prostu nie da się oprzeć ... i najpierw się robi a potem myśli :P
takie jest moje zdanie ...

Cypek napisał(a): Tu oczywiście każdy robi odstępstwa bo do ślubu jeszcze daleko, a każdy chce i lubi. :P

Mikardiona napisał(a):
a to głównie dlatego , że nie jest to takie łatwe powstrzymać się:P każdy z nas o tym wie, prawda?:>

Właśnie, nie jest to takie łatwe. Ja zawsze nie wytrzymuje . Tylko raz mi się zdarzyło powstrzymać

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość