PoMesku.org.pl

Aby móc wypowiadać się na forum należy założyć konto. Jest to w pełni bezpłatne. Dołącz do naszej społeczności już dziś.

37 postów w tym temacie

Ostatnio w sklepie zauważyłem, że można kupić steki siekane wołowe BOS. Pisze, że w 100% sa one z miesa. W sumie cena bardzo przyjemna, pytanie tylko czy kupilibyście takie coś? Czy można zaufać marce BOS? Pierwszy raz coś takiego widziałem.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Ja kupiłem ostatnio steki ale nie te i jakoś chyba ich nie umiem dobrze zrobić bo mi nie smakowały.Zostaję przy kuraku.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

lepiej pojsc do miesnego, wybrac solidny kawałek wołowiny, potem odrobina masła klarowanego, przyprawy, zioła i masz steka jak marzenie :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Kilka razy kupiłem sobie mięso na stek bo miałem ochotę je zjeść po obejrzeniu kilku programów kulinarnych,ale jakoś nie za bardzo mi wychodzi.Natomiast dobrze mi wychodzą hamburgery z wołowiny.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Jedynie polędwica sie nadaje na dobre steki. Ewentualnie można kupić chudą wołowinę i zmielić ją samemu w domu. Mi osobiście wołowina nie smakuje, wolę łososia :)

Pozdrawiam

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

oj oj jakie ja ostatnio zrobiłam pyyyszne steki, z mieska wołowego właśnie, i potem do hamburgera , cebulka, sałata, pomidorek i ketchup mniam:)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Jedynie polędwica sie nadaje na dobre steki. Ewentualnie można kupić chudą wołowinę i zmielić ją samemu w domu. Mi osobiście wołowina nie smakuje, wolę łososia :)

Pozdrawiam

Poledwica akurat jest dosc twarda. Antrykot albo rostbef. 2-3 minuty na patelni [wazne - nie teflon a stalówka] i jest swietny "medium" bardzo miekki w srodku. Ostatnio odkrylem ze solenie z godizne przed zdecydowanie dobrze robi stekom.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Zdecydeowanie lepiej przed. Tez najpierw solilem po ale jak dasz ocieplic sie miesu, osolisz je, odczekasz z wrzuceniem na patelnie to serio jest delikatniejsze.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Jadłem kilka razy i mi smakowały,natomiast jak sam przyrządziłem to już nie za bardzo.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Ja zawsze solę przed wrzuceniem na patelnie i nie zauważyłem żeby się coś z nimi działo.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Z wynalazkow – polecam steki z tuńczyka., Dostepne w biedronce czasem. Puycha miesko i do tego jeszcze delikatniejsze niż najdelikatniejsza wolowina. Najlepiej robic je na krwisto – jak sa zrobione wele done to bez sosu jogurtowego nie podchodz, takei sa suche.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz