PoMesku.org.pl

Aby móc wypowiadać się na forum należy założyć konto. Jest to w pełni bezpłatne. Dołącz do naszej społeczności już dziś.

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio w sklepie zauważyłem, że można kupić steki siekane wołowe BOS. Pisze, że w 100% sa one z miesa. W sumie cena bardzo przyjemna, pytanie tylko czy kupilibyście takie coś? Czy można zaufać marce BOS? Pierwszy raz coś takiego widziałem.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Kilka razy kupiłem sobie mięso na stek bo miałem ochotę je zjeść po obejrzeniu kilku programów kulinarnych,ale jakoś nie za bardzo mi wychodzi.Natomiast dobrze mi wychodzą hamburgery z wołowiny.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Jedynie polędwica sie nadaje na dobre steki. Ewentualnie można kupić chudą wołowinę i zmielić ją samemu w domu. Mi osobiście wołowina nie smakuje, wolę łososia :)

Pozdrawiam

Poledwica akurat jest dosc twarda. Antrykot albo rostbef. 2-3 minuty na patelni [wazne - nie teflon a stalówka] i jest swietny "medium" bardzo miekki w srodku. Ostatnio odkrylem ze solenie z godizne przed zdecydowanie dobrze robi stekom.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Z wynalazkow – polecam steki z tuńczyka., Dostepne w biedronce czasem. Puycha miesko i do tego jeszcze delikatniejsze niż najdelikatniejsza wolowina. Najlepiej robic je na krwisto – jak sa zrobione wele done to bez sosu jogurtowego nie podchodz, takei sa suche.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się