PoMesku.org.pl

Zarejestruj się, aby móc brać udział w dyskusji. Uwaga, każdy spam linkowy jest traktowany banem na adres IP, a każdy wątek z linkiem WYMAGA akceptacji moderatora.

magdalenka156

Wasz specjał kulinarny

Rekomendowane odpowiedzi

Jak na faceta dbającego o to co wkłada do ust uwielbiam gotować. Szczególnie przypadła mi do gustu kuchnia włoska. Mimo tego, że większość ludzi odradza ją przy prowadzeniu zdrowego trybu życia (duża zawartość węglowodanów i ogólnie dosyć tucząca kuchnia), ja ze względu na moje zamiłowanie do ruchu pod każdą postacią, mogę sobie od czasu do czasu coś z tej kuchni przyrządzić. Oczywiście przepisy zawsze odrobinę tuninguję. Głównie po to by dodać trochę więcej zdrowia potrawom.

Uwielbiam wszelkiego rodzaju spaghetti i pizze ;)

A z typowo zdrowej kuchni bardzo lubię potrawy gotowane na parze. Zarówno mięsa(które wcześniej na swój ulubiony sposób marynuję) jak i warzywa ;)

Ogólnie rzecz biorąc gotowanie nie sprawia mi problemu, co często potwierdza moja dziewczyna próbująca moich dań ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No właśnie :) jak ? Smażycie je w głębokim tłuszczu w jakiejś frytkownicy czy na zwykłej patelni? No i z jakich kawałków kurczaka je wykonujecie :)? Sam jeśli już je przyrządzam to wybieram pierś kurczaka :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pierś kurczaka kroję w ok 3cm kawałki, potem jakaś panierka, najlepiej pikantna (może być specjalna do nuggetsów, osobiście różne stosuję), smażę na patelni w głębokim oleju, ale zdarza mi się też smażyć je nie więcej jak do połowy zanurzone w oleju. Z ryby nigdy nie próbowałem robić.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Proste:

Grzejesz patelnię i trochę oleju na niej, kroisz szynkę w kratkę smażysz aż będzie chrupiąca i tym czasie tak samo kroisz ser i mieszasz w kubku jajka z czosnkiem pieprzem sola ziołami i sola. Jak szynka jest ok wrzucasz ser na patelnię żółty i czekasz aż się roztopi, ale nie mieszasz tego. Wlewasz jaka i czekasz minutkę potem mieszasz wszystko delikatnie. Smazysz tyle aż będzie tak gęsta jak chcesz i gotowe :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie jestem pewien ale chyba chodzi o Spaghetti Carbonara, które również niezwykle lubię ;) no i lubię je robić, bo jest łatwe do przygotowania. Choć przyznaję, że w wersji podstawowej jest nieziemsko kaloryczne :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.